Werving en selectiebureau Employability

Waiting in the queue for job interview

Werving en selectie

Ben jij op zoek naar een andere baan of wil je graag vast personeel aannemen? Dan is werving en selectie via Employability de juiste oplossing. Wij nemen het hele werving- en selectieproces uit handen en zorgen dat de juiste medewerker wordt gekoppeld aan de juiste werkgever.

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het volledige recruitmentproces van vast personeel uitbesteden aan een andere partij. Anders dan bij uitzenden en detacheren, zoeken wij personeel dat jij als werkgever in dienst neemt in plaats van dat wij de werknemer ‘uitlenen’. Of je de werknemer een vast of tijdelijk contract aanbiedt, maakt niet uit voor werving en selectie.

Wil je liever iemand voor een korte periode? Dan kunnen wij een uitzendkracht voor jou regelen. Wil je iemand voor een langere periode, maar wel flexibel? Dan is detachering een geschikte oplossing.
Naamloos 1

Het proces

Werving en selectie Groningen

Het werving en selectieproces bestaat in de basis uit 3 stappen: werven, selecteren en aanstellen.

Stap 1: Werven

Om een geschikte werknemer aan te nemen, is het in de eerste plaats belangrijk om te bepalen waar de behoefte precies ligt binnen jouw bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om een functieprofiel naar ons te sturen of door ons te laten opstellen. We kijken naar wat de persoon zal doen binnen de organisatie en wat de harde en zachte functie-eisen zijn. We komen altijd langs op kantoor of op locatie om de sfeer te proeven zodat we later een betere inschatting kunnen maken van of de kandidaat zou passen binnen het bedrijf. De vacature zetten we vervolgens uit op verschillende vacaturewebsites, social media en onze eigen website. Daarnaast gaan we ook actief op zoek naar geschikte kandidaten.

Stap 2: Selecteren

Als er voldoende reacties zijn binnengekomen, of na de sluitingsdatum van de vacature, verzamelen we de reacties en de kandidaten die we zelf gevonden hebben. Vervolgens maken we een selectie waarbij we een keuze maken wie we wel en niet uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Deze selectie maken we op basis van het opgestuurde cv, de motivatiebrief en de salariswens van de kandidaat. Kandidaten die vervolgens geschikt lijken voor de functie, nodigen we uit voor een eerste sollicitatieronde. Van deze kandidaten vragen we 2 referenties. Dit kan soms zorgen voor verhelderende of nieuwe inzichten. Daarna volgt een tweede sollicitatieronde waaruit we een keuze maken van minimaal 3 kandidaten die we voorstellen aan de werkgever. Voordat we de kandidaten voorstellen, doen ze eerste een assessment wat volledig is toegespitst op het functieprofiel. Dit kan helpen bij het maken van de keuze.

Stap 3: Aanstellen

Is er een match? Gefeliciteerd! Wij zorgen ervoor dat de andere kandidaten te horen krijgen dat ze het niet zijn geworden. Na een arbeidsvoorwaardengesprek zorgen we dat het papierwerk wordt geregeld. Als zowel jij als de kandidaat het eens is met het contract, kan het worden ondertekend. De kandidaat komt dan bij jou in dienst met een tijdelijk of vast contract.

Werving & selectie fee

Wat kost het werving en selectieproces van een nieuwe werknemer? Je betaalt eenmalig een werving en selectie fee. Dit is anders dan bij uitzenden en detacheren waarbij je iedere maand een bedrag betaalt.   De fee wordt berekend aan de hand van een percentage van het bruto jaarsalaris. Dit percentage verschilt per functie en contract, dus hoe hoog de fee uiteindelijk zal worden, kunnen we pas berekenen als we meer over de functie weten.

De voordelen van werving en selectie

Wil je iemand in dienst nemen, maar heb je geen zin of geen tijd voor de werving & selectie? Wij nemen alles uit handen en zorgen ervoor dat jij de juiste werknemer in dienst neemt!

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.