Detachering Groningen

Manager is writing personal information of the employees who come to apply for jobs in the notebook.

Detachering

Ben je op zoek naar werk voor bepaalde tijd of wil je personeel voor een bepaalde duur inlenen? Dan is detachering de perfecte oplossing. Voor een werknemer biedt dit kansen om tegen een vooraf vastgestelde periode voor een organisatie te werken, om nieuwe werkervaring op te doen en toch zekerheid van werk te hebben voor bepaalde tijd. Voor een werkgever geeft een detacheringsovereenkomst zekerheid en binding met de werknemer voor een bepaalde periode.

Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

Detacheren en uitzenden lijken veel op elkaar, maar toch zijn er grote verschillen. Een detacheringsovereenkomst is voor langere tijd. Dit in tegenstelling tot uitzenden waarbij het in de meeste gevallen gaat om een kortere periode. Als een project waarvoor een uitzendkracht wordt ingehuurd sneller klaar is dan verwacht, zit de uitzendkracht zonder werk. Een gedetacheerde werknemer heeft in dit geval meer rechten dan een uitzendkracht: de gedetacheerde werknemer zal worden uitbetaald tot het einde van de looptijd van de detacheringsovereenkomst.

Wil je liever iemand voor een korte periode? Dan is uitzenden een geschikte optie. Wil je iemand vast aannemen? Dan kunnen wij het werving & selectieproces uit handen nemen.

Naamloos 1

Werknemers & werkgevers

Tijdelijk werk met detachering, hoe werkt dat?

Voor een werknemer kan werken via een detacheringsbureau veel voordelen hebben net zoals detacheren heeft voor een werkgever.

 

Detacheringsbureau voor werknemers

Werken op detacheringsbasis kan veel voordelen hebben voor jou als werknemer. Het grootste voordeel is dat je niet vastzit aan een vast contract, maar werkervaring kunt opdoen binnen verschillende organisaties, waarbij je wel de zekerheid hebt van een contract met bepaalde looptijd. 

 

Van uitzenden naar detachering

Het komt regelmatig voor dat als je je bij ons uitzendbureau inschrijft, je begint met werken op uitzendbasis en na verloop van tijd doorgroeit en we je op detacheringsbasis kunnen ‘uitlenen’ aan bedrijven. Dit heeft voor jou als voordeel dat je meer vastigheid krijgt dan op uitzendbasis en je langere tijd bij dezelfde werkgever aan de slag kunt. 

 

Voor kernfuncties

Voor kernfuncties binnen een bedrijf zoals de administratieve functies of juist hele schaarse functies, bieden wij over het algemeen altijd detacheringsovereenkomsten aan. Binnen deze functies is het vaak noodzakelijk dat je wat langer aanwezig bent binnen het bedrijf om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Goede voorwaarden

Bij een detacheringsovereenkomst lenen we jou uit aan een bedrijf. Wij als detacheringsbureau blijven jouw werkgever. Van ons krijg je dus ook je contract. Stopt het werk bij het bedrijf waaraan je wordt uitgeleend vroegtijdig, dan ben je altijd verzekerd van inkomen tot het einde van de looptijd van het contract.

 

Voordelen van detachering voor werknemers via ons uitzendbureau

Detacheringsbureau voor werkgevers

Detachering kan een goede oplossing zijn voor organisaties die tijdelijk specialisten willen inhuren of extra personeel nodig hebben voor een langere periode. Met detachering krijg je wel de beschikking over professionele werknemers, maar zonder de financiële risico’s van een vast contract. 

 

Zekerheid

Met detachering heb je als werkgever meer zekerheid dan bij uitzenden. Bij detachering spreken we vooraf een einddatum af voor de looptijd van het contract. Zo heb je altijd de zekerheid dat de gedetacheerde niet van en het ene op het andere moment stopt.

Daarnaast loopt het contract niet af bij het beëindigen van de opdracht waarvoor de gedetacheerde is aangenomen, maar op de afgesproken datum.

 

Gemak

Ons detacheringsbureau inschakelen heeft jou als werkgever veel gemak. Wij nemen het werving & selectieproces uit handen en gaan op zoek naar een specialist voor de functie. Daarnaast regelen we ook alle administratieve zaken die bij werkgeverschap horen. Hierbij kun je denken aan het uitbetalen van het loon, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van ziekmeldingen.

 

Voor kernfuncties en schaarse functies

Detacheren wordt vaak ingezet voor opdrachten met een langere looptijd. Ook voor kernfuncties en beroepen waarbij het aanbod in mensen erg schaars is, zetten we meestal detachering in. Wij hebben een groot netwerk en een goed gevulde database met potentiële werknemers voor bepaalde functies.

 

Voordelen voor werkgevers van ons uitzendbureau

Wil jij je beschikbaar stellen voor detachering?

Schrijf je direct in
bij ons detacheringsbureau! Dan nodigen je we uit voor een intakegesprek.

Of bekijk de vacatures die nu openstaan.

Heb jij een specialist nodig of iemand voor langere tijd die je graag op detacheringsbasis in huis wilt halen?

Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf!