Assessments door Employability

talent

Selectie assessments

Wij vinden het benutten van talent erg belangrijk. Op die manier halen werknemers meer plezier uit hun werk, wat ten goede komt aan de resultaten. Daarom zetten wij diverse selectie assessments in als hulpmiddel bij het selecteren van een nieuwe werknemer. Tijdens het werving- & selectieproces voeren wij gesprekken met de sollicitanten. Om te beoordelen of de sollicitant echt geschikt is voor de functie, zetten we assessments in. Deze assessments bestaan uit persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitentests. Wij bieden onder meer de volgende assessments aan:

Dit assessment geeft inzicht in het intrinsieke gedrag en het ontwikkelbaar gedrag. Kortom, de uitkomst van dit assessment voorspelt het werkgedrag.

Met dit assessment wordt het werk- en denkniveau van een kandidaat gemeten: mbo, hbo of wo.

Verschillende functies vereisen verschillende specifieke skills. Wij toetsen dit eenvoudig met onze interactieve skilltests.

Indien een kandidaat een taal op een bepaald niveau dient te beheersen, maken wij dit meetbaar met onze taaltoetsen.

Assessment op maat voor functieprofiel

Het selectie assessment dat we inzetten voor de sollicitanten wordt volledig op maat gemaakt voor het functieprofiel waaraan de sollicitant moet voldoen. Uit het assessment rolt een rapportage waarmee direct inzichtelijk wordt gemaakt hoe de sollicitant matcht met de functie en waar nog ontwikkeling mogelijk is. Hoe beter de sollicitant matcht met de functie, hoe meer energie hij krijgt van het werk wat erin resulteert dat de sollicitant langere tijd succesvol zal zijn in het werk.

Naamloos 1

Assessment voor sollicitatie

De sollicitanten die worden voorgedragen aan de werkgever, krijgen eerst de opdracht om het assessment in te vullen. Dit kan de werkgever uiteindelijk helpen bij het maken van de keuze. Het voeren van gesprekken is een effectieve manier om erachter te komen of iemand past binnen het bedrijf, maar het doen van een assessment kan nog veel effectiever zijn. Naast dat iemand geen sociaal gewenste antwoorden geeft, komen er in het assessment ook dingen naar boven die tijdens het gesprek misschien niet ter sprake zouden komen. Een selectie assessment is daarom een effectief hulpmiddel voor ons als uitzendbureau en voor jou als werkgever.

Loopbaan assessments

Naast het gebruik van assessments voor het vinden van de juiste werknemer, kunnen assessments ook worden ingezet voor het huidige personeel. Door het inzetten van assessments kan beoordeeld worden of iemand nog wel op zijn plek zit binnen de huidige functie, of er nog doorgroeimogelijkheden zijn of zelfs ontwikkelmogelijkheden binnen de functie waarin de medewerker nu zit.  

Bij een werk-naar-werk-traject kunnen deze assessments van pas komen, maar ook bij case management verzuim om erachter te komen wat de reden is waarom iemand vaak afwezig is.

Ben je benieuwd naar onze werkwijze tijdens het werving en selectieproces en hoe wij assessments inzetten?

Neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf.